Зловживання сіллю може призводити до розвитку хвороб

Міжнародна група вчених визначила, що зловживання кухонною сіллю може шкодити кишкової мікрофлори ссавців.
Вчені з Німеччини, США та Бельгії провели дослідження, в ході якого вони вивчили екскременти мишей, в раціон яких була включена їжа з великим вмістом солі. У підсумку вони з’ясували, що у гризунів в кишкової мікрофлори скоротилася кількість бактерій Lactobacillus murinus. Внаслідок цього у них могли розвинутися гіпертензія і аутоімунний енцефаломієліт.

В ході пілотного дослідження, в якому були задіяні люди, з’ясувалося, що зловживання кухонною сіллю також призводило до того, що в організмах добровольців скорочувалася кількість бактерій. Також у них збільшилася кількість клітин Т-хелперів 17 типу, які можуть призводити до розвитку гіпертензії.