Жирна їжа сприяє розвитку раку

Вчені розповіли, які продукти підвищують ризик появи злоякісних пухлин і збільшують зростання новоутворень в організмі.
Фахівці з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі провели дослідження. Для цього вони використовували мишей, у яких був змінений ген, який кодує фермент Lpcat3. За словами вчених, при відключенні цього білка підвищується рівень холестерину, повідомляє видання Science Alert.

Експерти з’ясували, що при підвищенні концентрації холестерину стовбурові клітини в тканинах кишечника починають швидше рости і ділитися. За словами фахівців, неконтрольовано розмножуються дефектні стовбурові клітини є причиною розвитку онкологічних захворювань.

В ході дослідження вченим вдалося з’ясувати, що з-за підвищеного рівня холестерину товщають клітини товстого кишечника. Крім того, через це липида пухлини ростуть швидше.

Фахівці відзначають, що продукти харчування, які містять багато жирів, трансжирів і деяких вуглеводів, можуть призводити до того, що в організмі підвищиться рівень холестерину, що в свою чергу збільшує ризик розвитку раку.