Жири, які містяться в молоці, знижують ризик діабету

Жири, які містяться в молоці, знижують ризик діабетуФахівці з Гарварду встановили, що деякі складові жирів, що входять до складу молочних продуктів, здатні зменшити ризик виникнення цукрового діабету другого типу. Називається ця складова пальмітолеіновой кислотою, вона не продукується в нашому тілі, але міститься в молоці, сирах, вершковому маслі і кисломолочних продуктах.

Вчені провели дослідження на 3736 чоловік, яке тривало 20 років. Мета дослідження полягала у виявленні факторів ризику захворювань судин і серця у людей зрілого віку. Дослідники заміряли такі параметри, як рівні глюкози, інсуліну і жирних кислот, так само до уваги бралося кількість периферичної крові. Всі отримані показники порівняли зі збереженими зразками крові 1992 року. І встановили, що при високому вмісті пальмітолеіновой кислоти, такі показники як, вміст холестерину, запальних молекул, інсуліну, залишалися в нормі. У підсумку на 60% знижувалася небезпека виникнення цукрового діабету другого типу.