Жінки, які люблять часник і цибулю рідше отримують травми

часник і цибуляУчені з Англії прийшли до висновку, що дами, які часто вживають такі продукти, як часник, цибуля-порей і ріпчасту цибулю, набагато довше зберігають здоров’я кісткової тканини і суглобів. Така дія пояснюється великим вмістом спеціальних сполук, які не тільки допомагають зупиняти розвиток різних захворювань, але і можуть використовуватися для виробництва медичних препаратів.

Найпоширенішим захворюванням є артроз, яким страждають близько восьми мільйонів жителів Англії, при цьому жінки складають переважну більшість. При артрозі уражаються стегнові та колінні суглоби, а також хребет, що супроводжується досить сильним болем. На сьогоднішній день не існує гарних ліків, здатних полегшити біль і допомогти при подібних порушеннях.

У рамках проведеного експерименту фахівці спостерігали за станом здоров’я близько тисячі жінок, які не мали артриту, а також було проаналізовано їх раціон харчування, для того щоб виявити залежність між здоров’ям суглобів і уживаними у їжу продуктами. За словами професора Яна Кларка, фахівцям вдалося довести, що дами, які дотримуються дієти з великим вмістом овочів і фруктів, довше зберігають міцну кісткову систему.