Новини

Японці навчилися робити алкоголь з дерева

Дослідники з Японії повідомили, що їм вдалося створити алкогольний напій з дерева. Ми з’ясували подробиці цього винаходу.

Так, суть методу в тому, щоб домогтися бродіння, використовуючи кору дерев. Давно відомо, що люди п’ють «березовий сік» — він має легкий солодкуватий присмак. Тепер же пропонується зробити березовий алкоголь. Крім беріз також вчені пропонують використовувати кедр і вишню. Обидва ці дерева мають досить ароматну кору, щоб вона передавала свій смак і запах напою, який з неї роблять.

Вчені з науково-дослідного інституту в Японії отримали в ході експерименту алкогольний напій з дерева. Напій планується представити в продажу вже через кілька років. Вчені припускають, що сертифікація займе не більше трьох років. Після цього можна буде спробувати «вино» з дерев.

Розповідається, що склад напою містить кору обраного дерева, яку вони розмололи до однорідної маси і додали закваску і ферменти, що викликають бродіння. При цьому, ніякої термічної обробки вчені не проводять, щоб зберегти тонкий аромат і смак, які напій отримує від дерев. Міцність напою становитиме близько 15 відсотків. Також майже чотири літри деревного вина можна буде отримати з чотирьох кілограмів кори дерева.

Планується, що напій може стати досить популярним і зайняти свою нішу, аналогічно вину і іншим подібним алкогольних напоїв.