Які фрукти та овочі допомагають запобігти раку простати

Це широко відомий факт, що для збалансованої дієти ви повинні їсти фрукти і овочі. Крім того, дослідження показали, що регулярне споживання фруктів і овочів замість м’яса може допомогти запобігти початок багатьох захворювань, включаючи профілактику раку. Тут наводяться два приклади таких фруктів і овочів, які допомагають запобігти раку простати.

Наводимо список продуктів, які корисні для профілактики.

Є все більше доказів того, що споживання томатів і продуктів на основі томатів допомагає запобігти раку простати. Це пов’язано з тим, що помідори містять особливу речовину, відому як лікопін. Хоча лікопін зустрічається в багатьох різних джерел, в томатах його дуже багато. Крім того, так чи інакше, поживні речовини, що містяться в фруктах, допомагають організму легше асимілювати лікопін.

Лікопін, дуже потужний антиоксидант. Під час нормальних клітинних процесів ваша імунна система використовує вільні радикали для вимивання будь-яких «сторонніх загарбників», таких, як мікроби і бактерії. Проплеми можуть початися тільки в тому випадку, якщо вільним радикалам дозволено «переміщатся» по тілу без контролю. Вони в кінцевому підсумку почнуть атакувати здорові клітини, зробивши їх раковими. Потім ці ракові клітини починають поширюватися по всьому тілу. Антиоксиданти це речовини, які очищають надлишкові вільні радикали. Тому вони грають дуже важливу роль, щоб допомогти запобігти рак простати.

Ось деякі цікаві висновки. Максимальна користь лікопіну, надходять з оброблених томатних продуктів, таких як кетчуп і томатний соус. Вчені, до сих пох не знають, чому, але рівень лікопену в оброблених томатах буде вищою, ніж у необроблених. Однак ці результати не повністю підтверджені.

У що б то не стало, включіть кетчуп і помідори в свій раціон, якщо ви хочете запобігти цьому захворюванню. Грунтуючись на статистиці, споживання щонайменше двох порцій лікопіну в тиждень може знизити ризик зараження раком простати на цілих 30%.

Речовини, які викликають ракові захворювання, відомі як канцерогени. Ви можете не знати про це, але ми щодня приймаємо канцерогени. Канцерогени – це токсини, які також можна виявити в повітрі, яким ми дихаємо. На щастя, ваше тіло має природний захисний механізм проти канцерогенів. Використовуючи захисні білки, організм очищає канцерогени, перш ніж вони зможуть завдати якої-небудь реальної шкоди. Рак починається тільки тоді, коли захисні білки видаляються або виявляються марними.

Для підтримки здоров’я цих захисних білків дослідники і лікарі рекомендують регулярно споживати хрестоцвіті овочі. Хрестоцвіті овочі включають брюссельську капусту, капусту, броколі, цвітну капусту і пліч-чой. Ці овочі містять сульфорафан, з’єднання, яке зміцнює захисні білки. Коли сульфорафан знаходиться в організмі, активність білків збільшується. Вони стають більш ефективними в боротьбі з канцерогенами і тим самим уповільнюють раковий зростання. Щоб отримати достатній запас сульфорафана, ви повинні їсти принаймні 5 порцій хрестоцвітних овочів в тиждень.

Таким чином, якщо ви хочете запобігти раку простати або зменшити ризик того, що вам поставлять такий діагноз діагноз, подумайте про те, щоб у вашому раціоні було більше помідорів, броколі та брюссельської капусти. Є багато способів приготувати ці фрукти і овочі, щоб зробити їх більш смачними.