Яйця знижують ризик серцево-судинних захворювань

Вчені розповіли, яку користь для здоров’я людини приносить вживання яєць.
Вчені з Китаю та Великобританії провели дослідження, в якому взяли участь 416 тисяч чоловік. Протягом чотирьох років добровольці розповідали фахівцям про те, як часто вони вживають в їжу яйця. Лікарі стежили за станом їх здоров’я, повідомляють в ScienceDaily.

У підсумку за дев’ять років спостережень було зареєстровано понад 83 тисяч випадків серцево-судинних захворювань. 9985 осіб померли від цих недуг.

Завдяки дослідженню вчені з’ясували, що люди, які в тиждень з’їдали не менше п’яти яєць, на 28% рідше вмирали від геморагічного інсульту. Також вони на 18% рідше йшли з життя через серцево-судинних захворювань. Крім того, добровольці, які часто вживають яйця, на 12% рідше страждали на ішемічну хворобу серця.