Новини

Харчування поза домом підвищує рівень фталатів в організмі

Це веде до порушення гормонального виробництва, що в свою чергу сприяє розвитку небезпечних захворювань.

Американські вчені з’ясували, що у людей, які напередодні здачі аналізів для експерименту їли поза домом, рівень фталатів на 35% вище, ніж у тих, хто харчувався вдома.

При цьому у підлітків, які вживали фастфуд, цей показник виявився ще вище — 55%.

Вчені відзначають, що підвищений рівень фталатів сприяє розвитку астми, синдрому гіперактивності, раку грудей, ожиріння, цукрового діабету і навіть безпліддя.

«Уникнути попадання фталатів в організм складно — вони використовуються у величезній кількості продуктів. Ситуацію погіршує те, що їх застосування не завжди згадується на етикетках », — зазначили автори проекту.

Щоб уникнути підвищення фталатів в організмі слід якомога частіше харчуватися вдома, а також звести до мінімуму використання пластикових виробів для приготування і зберігання їжі.