Вітаміни знищуються під впливом навколишнього середовища

Фахівці з’ясували, що вітаміни в продуктах знищуються під впливом багатьох факторів навколишнього середовища, зокрема сонячного світла. Вплив кисню та термічної обробки також можуть прибрати частину корисних елементів.Вчені прийшли до висновку, що вітамін C, який потрібен для підтримки імунітету, наполовину втрачає корисні якості після поміщення містячого його продукту в окріп на п’ять хвилин. На нього також згубно впливає пряме світло, мідний або залізний посуд – в результаті процесів окислення, повідомляє РІА Новини.

Для вітаміну A, який відповідає за стан шкіри, волосся і зору, є руйнівними кисень, сонячне світло і алкоголь, який знищує хімічні зв’язки в з’єднанні. Але вітамін добре зберігається при термічній обробці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надлишок вітамінів шкідливий для здоров’я, а таблетування вітаміни зовсім були названі смертельно небезпечними.