Вітамін U

Вітамін U належить до найменш вивчених, його часто називають «антиязвенним вітаміном».

Про вітамін U

Вітамін U (S-метілметіонін) був відкритий в 1949 році американським біологом Чіні при дослідженні властивостей капустяного соку. Вітамін U є похідним метіоніну – незамінної амінокислоти, належить до водорозчинних, руйнується під дією високих температур. Часто відносять до вітаміноподібних з’єднанням.

Роль вітаміну U

Головною функцією вітаміну U вважають його противиразкову дію:

* Як могутній засіб в боротьбі з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки
* Як основний профілактичний чинник для їх виникнення.

Також вітамін U бере участь в обміні жирів і білків, знешкоджує ряд отруйних речовин і токсинів, знімає симптоми харчової алергії, полінозу, бронхіальної астми, захищає печінку від жирового переродження.

А згідно з останніми даними, має антиалергічні і антисклеротичними властивостями, ефективний при лікуванні депресій.

Добова потреба у вітаміні U

Рекомендована добова доза вітаміну U становить 200 мг.

Симптоми дефіциту вітаміну U

Дефіцит вітаміну U розладнується роботу шлунково-кишкового тракту, в подальшому можлива поява виразок у шлунку і дванадцятипалої кишці.

Симптоми передозування вітаміном U

При тривалому застосуванні (протягом декількох місяців) не робить негативного впливу на організм людини.

Джерела вітаміну U

Рослинні

Сік белокочанной капусти, картоплі та інших сирих овочів, помідор, ріпа, зелений чай, селера, петрушка, буряк.

Тварини

Яйця, свіже молоко, печінка.

Синтез в організмі

В організмі вітамін U не синтезується.