Вітамін С знижує ризик виникнення подагри

Вживання вітаміну С знижує ризик виникнення подагри, вважають американські дослідники з Бостонського Університету.

Вчені провели дослідження, в ході якого спостерігали за 47 тис. чоловіків протягом 20 років. Після чого фахівці зробили висновки, що кожні 0.5 г аскорбінової кислоти щодня зменшують ризик захворіти подагрою на 17%, а 1.5 г вітаміну С – зменшують такий ризик майже в два рази.

Подагра пов’язана з відкладенням кристалів солей в суглобах і інших тканинах. Лікарі вважають, що це викликано або надмірним утворенням в організмі сечової кислоти, або зниженням здатності виводити її через нирки.

Експерти попереджають, що потрібно бути дуже обережними з вітаміном С, так як високі дози вітаміну С (більше 1 г) можуть викликати ряд негативних побічних ефектів.