Виноград сприяє зниженню кров’яного тиску

Вживання винограду сприяє зниженню кров’яного тиску і поліпшення роботи серця, вважають американські дослідники з університету Мічігану.

Вчені провели експеримент на лабораторних мишах, яких годували їжею з високим вмістом солі. Частина гризунів отримувала також столовий виноград у вигляді порошку, іншим давали серцеві ліки. Через 18 тижнів дослідники перевірили стан здоров’я гризунів. Виявилося, що група тварин, яка їла виноград, показала кращий стан серця і більш низькі показники тиску, ніж група, отримувала ліки.

Експерти вважають, що вміст у винограді антиоксидантів сприяє позитивному ефекту на роботу серцево-судинної системи.

Також ми раніше повідомляли, що виноград допоможе зберегти фігуру в формі.