Відкриття: шоколад знімає запалення в кишечнику

Попередні дослідження показали, що шоколад нормалізує сон і позитивно впливає на роботу мозку. Згідно з даними нового дослідження, проведеного вченими з Медичної школи Вашингтонського університету, продукти, багаті на триптофан (незамінною амінокислотою), в тому числі шоколад, корисні для кишечника, пише The Hindustan Times.

Фахівці провели дослідження на мишах, які виросли в стерильних умовах. Гризунам вводили корисні бактерії Lactobacillus reuteri. Після цього у мишей з’являлися імунні клітини. Крім того, коли дослідники подвоювали кількість триптофану в раціоні піддослідних тварин, імунних клітин ставало приблизно на 50% більше.

Так, триптофан і Lactobacillus reuteri сприяли збільшенню чисельності імунних клітин в організмі. За словами вчених, ці клітини контролюють рівень запалення в кишечнику. Завдяки їм знижується ризик розвитку запальних захворювань кишечника. Фахівці додають: у людей все аналогічно.