Вчені знайшли спосіб, що дозволяє вживати менше солі при приготуванні їжі

сіль

Французькі дослідники з університету Бургундії довели, що певні запахи можуть в уявленні людини зробити їжу більш солоною, повідомляє ВВС.

Вчені провели дослідження, в ході якого з’ясували, що якщо збільшити інтенсивність окремих ароматів у стравах, то вдасться скоротити вміст солі в їжі більш ніж на 25%. У список «солоних» ароматів потрапили 14 різних заходів. З найбільш поширених – це запахи сиру, бекону або шинки, сардин, оселедця, кільки, арахісу. Вони активують асоціативну пам’ять і наше внутрішнє уявлення про солоне смаку, вважають дослідники.

Протягом багатьох тисячоліть медицина боролася зі зловживанням сіллю, так як це призводить до ряду важких хвороб. Фахівці запевняють, що створити вищеперелічені запахи можна без застосування штучних інгредієнтів, що вельми полегшить життя гіпертоніків і сердечників.