Вчені знайшли шостий смак, який сприяє набору ваги

Австралійські вчені вважають, що залежність від вживання продуктів, що містять велику кількість вуглеводів, може пояснюватися специфічною роботою смакових рецепторів.
Давно вважається, що існують п’ять основних смаків: солоний, солодкий, гіркий, кислий, умами. Однак австралійські вчені стверджують, що існує і шостий смак. Він відповідає за пристрасть до вуглеводів.

Експерти провели дослідження, в якому брали участь 34 людини. Під час експерименту з’ясувалося, що деякі добровольці більш активно реагували на два вуглеводу, що містяться в хлібі, пасті і рисі. Фахівці оцінили, наскільки люди чутливі до цих смаків. Також вони визначили, скільки вони вживають вуглеводів, наскільки їх харчування калорійне. Крім того, вони виміряли об’єм талії добровольців.

В результаті виявилося, що талія була ширше у тих людей, у яких смакові рецептори по-особливому реагували на вуглеводи. На думку вчених, саме цей шостий смак і пояснює, чому люди набирають вагу.