Вчені знайшли натуральний консервант, що дозволяє зберігати продукти свіжими тривалий час

Вдалося виявити новий натуральний консервант, що дозволяє дуже довго зберігати продукти свіжими, повідомили американські дослідники з університету Міннесоти.

Вчені-біологи повідомили, що мова йде про речовину під назвою Бізін, яке може бути використане як натуральний консервант. Фахівці стверджують, що натуральний консервант Бізін абсолютно безпечний для людини, він нетоксичний і не викликає алергічних реакцій, а також дозволяє зберігати продукти свіжими тривалий час. Наприклад, молочні продукти цей консервант допоможе зберігати свіжими протягом декількох років. У Бізін може бути широкий спектр застосування, але, єдине, що він не захищає від псування – це фрукти й овочі.

Експерти повідомили, що Бізін знищує грамнегативні бактерії, навіть найнебезпечніші: сальмонелу і E. coli. Отримали його з бактерії Bifidobacterium longum, яка мешкає в кишечнику людини. Передбачається, що новий консервант з’явиться на ринку через три роки, сподіваються дослідники.