Новини

Вчені з США розрахували безпечну для здоров’я порцію картоплі фрі

Люди, які вживають картоплю фрі 2-3 рази в тиждень, частіше за інших страждають від ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету. Вчені вирахували розмір порції приготованого у фритюрі картоплі, щоб вона не завдавала шкоди здоров’ю.

Дослідження гарвардського професора Еріка Римма виявили, що вживання в їжу мінімальної порції картоплі, що містить 40-45 скибочок, підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, пише The Sun. Також люди, що з’їдають 2-3 рази в тиждень маленьку порцію фрі, страждають від ожиріння і діабету.

Але, як з’ясував Римма, якщо регулярно займатися спортом, дотримуватися режиму сну і правильно харчуватися, то вживання не більше шести соломинок картоплі фрі буде безпечним.

Раніше схожі дослідження провели італійські фахівці. Вони прийшли до висновку, що люди, які не їдять картоплю фрі, в середньому живуть на півроку довше. У любителів такого фаст-фуду набагато вище ризики розвитку діабету, ожиріння і хвороб серця.

Раніше дієтолог відкрив «щасливий спосіб» схуднення, завдяки якому можна за короткий проміжок часу привести тіло в хороший стан без емоційних сплесків.