Новини

Вчені розповіли про нешкідливість локшини швидкого приготування

Вчені розповіли про вплив локшини швидкого приготування на здоров’я людини.
Фахівці Сибірського державного університету науки і технологій імені академіка Решетньова спробували оцінити вплив локшини швидкого приготування на людський організм. Вони зробили висновок, що даний продукт не приносить шкоди, якщо вживати його в помірних кількостях.

До складу локшини швидкого приготування входять пшеничне борошно, сіль, крохмаль і пальмова олія. Також в продукті містяться сорбат калію, бензоат натрію, глутамат натрію і мальтодекстрин.

Доцент кафедри органічної хімії і технології органічних речовин Олена Семиченко розповіла, що в тих кількостях, в яких різні речовини містяться в локшині, вони не приносять організмові шкоди. Експерти відзначають, що їжа повинна бути різноманітною. У свій раціон необхідно включити рибу, м’ясо, фрукти і овочі.

Олена Семиченко підкреслила, що в Росії локшина швидкого приготування є сертифікованим продуктом, який дозволений до продажу і вживання.