Вчені розповіли про корисні властивості часнику і цибулі

Вчені розповіли про те, що цибуля і часник позитивно впливають на стан здоров’я, зменшують болі і перешкоджають старінню клітин організму.
Дослідники відзначають, що в середземноморську дієту, яка поширена на півдні Франції, в Італії, Іспанії та Португалії, цибулю і часник використовують для приготування багатьох соусів і гарнірів. У цих країнах кожна людина щорічно вживає до трьох кілограмів цих продуктів. Фахівці відзначають, що саме в цих країнах показники по захворюваності на рак кишечника нижче, ніж в середньому по всьому світу.

Французькі вчені провели дослідження і з’ясували, що цибуля, часник і споріднені з ними рослини, містять багато кальцію, який необхідний для м’язів і кісток. Також вони містять фосфор і магній. Ці речовини в свою чергу сприяють поліпшенню гормонального фону. Завдяки наявності в цих продуктах вітаміну Е в організмі виробляються кров’яні клітини.

Крім цього, вчені з’ясували, що цибуля і часник забезпечують організм антикоагулянтами. Крім того, завдяки вживання цибулі та часнику в організмі знижується рівень вільних радикалів. Це перешкоджає старінню клітин. Завдяки вмісту бета-каротину, вітаміну С та інших компонентів ці рослини захищають людину від інфекцій.

В ході досліджень група вчених також визначила, що речовини, які містяться в часнику і цибулі, сповільнюють ріст пухлин і заважають клітинам раку розмножуватися. Крім того, ці рослинні продукти зменшують болі.