Вчені розповіли про головні причини обжерливості

Дослідниця з Великобританії розповіла, чому люди страждають від переїдання.
Співробітниця Університету Сассекса Дженні Морріс вважає, що схильність до обжерливості визначає розмір порції. Це було підтверджено в ході експерименту, під час якого добровольці повинні були з’їсти суп з тарілки. До деяких ємностей були підключені спеціальні трубки, по яких в тарілку непомітно для учасників дослідження, підливають бульйон. В результаті частина людей з’їла на 73% більше супу. Незважаючи на це все добровольці відчували себе однаково ситими, передає журнал The Conversation.

Також людина може переїдати при великій різноманітності страв. На думку дієтолога, людина насичується після того, як починає отримувати менше задоволення від смаку їжі. Якщо на столі стоїть багато різних страв, то людина може з’їдати в чотири рази більше їжі.

Крім того, Дженні Морріс вважає, що на переїдання впливають перегляд телевізора або читання під час їжі. Також на кількості з’їденої їжі позначаються вживання алкоголю і поведінку людей, які зібралися за столом.

Було відзначено, що в ті моменти, коли людина відволікається під час їжі, вона з’їдає більше. Приймаючи їжу в компанії людей, люди несвідомо прагнуть спробувати те, що подобається іншим.

На думку дієтолога, щоб уникнути переїдання, під час прийому їжі потрібно зосередитися тільки на їжі.