Вчені назвали топ-5 найшкідливіших для серця продуктів

Дослідники вважають, що причиною того, що в світі збільшується кількість серцево-судинних хвороб, пов’язано не тільки зі стресами, а й зі зміною порядку харчування, а саме – з переважанням в раціоні великого обсягу продуктів з «прихованими» жирами.

Фахівці кафедри кардіології Мюнхенського університету назвали п’ять продуктів, вживання яких небезпечно для серця і судин.

У топ-5 найшкідливіших для серця продуктів входять вироби з модифікованими жирами, ті, до складу яких входять здобне печиво, маргарини, торти з кремом. Також некорисними названі копчені та сирокопчені ковбаси.

На третьому місці шкідливих продуктів названа ікра (чорна і червона). Некорисними вчені вважають шампанське і шипучі вина, а також пиво (більше 0,5 л в день для чоловіків і 0,33 л для жінок).

Минутка отдыха: на этом сайте вышивка крестом для всех интересующихся.