Вчені назвали смертельно небезпечні харчові компоненти

Вчені назвали харчові компоненти, які можуть бути небезпечними для здоров’я людини.
Не рекомендується вживати в їжу сіль, цукор, афлатоксини, трансжири і гідропероксиди. Зазначені компоненти сучасних продуктів пов’язані з захворюванням людей на ожиріння, діабет і рак, є причиною проблем з серцем, печінкою і судинами.

Сіль, на думку вчених, може привести до проблем з нирками, інфаркту, інсульту і остеопорозу. Надлишок солі в продуктах викликає запалення в судинах, утворення каменів в нирках, вимиває кальцій з кісток.

Люди, які зловживають цукром і солодощами, можуть страждати від ожиріння, діабету і хвороб печінки. Для чоловіків норма цукру – 36 грамів на добу, для жінок – 20 грамів.

Трансжири викликають закупорку судин, гіпертонію, цукровий діабет, ішемію та інфаркт.

В процесі окислення жирів з’являються токсичні речовини – гідропероксиди, які сприяють накопиченню шлаків і токсинів в клітинах і органах.

Афлатоксини, які виділяються різними видами грибів, в тому числі цвіллю, можуть привести до отруєння, головних болів, проблем зі шлунком, повільно вбивають клітини печінки і можуть спровокувати розвиток ракових клітин.