Новини

Вчені назвали продукти, які шкодять мозку

Вчені назвали продукти харчування, які негативно позначаються на роботі мозку.

У список включили напівфабрикати, випічку, а також напої, що містять консерванти, підсилювачі укусу і барвники. Вони, на думку вчених, негативно впливають на роботу мозку, призводять до погіршення настрою і навіть здатні викликати депресію.

Так, на першому місці опинилися алкогольні напої. Вони спочатку бадьорять організм, а потім викликають дратівливість і порушення сну. Крім цього, спиртне сприяє руйнуванню клітин мозку в префронтальної корі, яка відповідає за здатність самоконтролю.

Також в списку опинилися продукти з високим глікемічним індексом. Йдеться про білий хліб, рисі, кукурудзяних пластівцях і інших продуктах. Вони сприяють раптового підняття рівня цукру, змушуючи таким чином організм виробляти більше інсуліну.

Жирні сорти м’яса провокують розвиток хвороби Альцгеймера через високий вміст холестерину. Вживання такої їжі може мати негативні наслідки для епізодичній, просторової і контекстної пам’яті.

Крім того, вчені включили в список картопля фрі. Дане блюдо призводить до закупорки судин і провокує хворобу Альцгеймера.

І на останньому місці опинилася жирна риба. Зокрема, деякі види можуть накопичувати ртуть, яка дуже токсична для мозку і нервової системи і може стати причиною зниження пам’яті і порушення уваги.