Вчені назвали продукти, що запобігають рак і хвороби шлунка

Вчені назвали продукти, вживання яких запобігає хворобам шлунково-кишкового тракту, в тому числі рак товстої кишки.

Між запаленням і внутрішньоклітинними процесами є раніше невідома взаємозв’язок. До такого висновку прийшли британські вчені з Уорікського університету.

За словами фахівців, запалення при некоректній роботі викликає механізм аутофагії, при якому клітини поглинають власні пошкоджені елементи.

Позитивно на процес аутофагії, коректуючи його і направляючи в правильне русло, впливає ряд харчових продуктів, в тому числі червоний виноград, гранат, груші, сочевиця, горошок, соя і гриби. З цієї причини ці продукти корисно вживати для профілактики хвороб шлунково-кишкового тракту і раку товстої кишки.