Новини

Вчені назвали продукти, що запобігають появі інсульту

Російські вчені з Дослідницького центру біотехнологій при Лікарні Святого Михайла назвали продукти, що дозволяють нейтралізувати появу інсульту.
Повідомляється, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом ненасичених жирів здатні запобігти напади та інсульти. Одним з таких продуктів є оливкова олія.

При прийомі цієї їжі рівень білка плазми крові в організмі людини помітно зростає. A-IV (ApoA-IV) також загальмовує освіту в судинах людини тромбів, які призводять до виникнення різних серцево-судинних захворювань.

Білок ApoA-IV починає розріджувати кров відразу після прийому їжі, а також активно працює вночі, тоді як вранці проявляє найменшу активність.