Вчені назвали найкорисніший для вживання перед іспитами продукт

Дослідники прийшли до висновку, що для короткострокового посилення мозкової активності корисно їсти чорницю. Відповідні висновки зробили вчені з Університету Редінга.

Вчені попросили групу дітей молодшого шкільного віку стежити за стрілками на екрані ПК і натискати на клавіші, відповідні їх напрямку. У тих, хто перед завданням випив напій із вмістом чорничного соку, спостерігалися кращі результати, вони на 10% швидше і точніше інших впоралися із завданням.

Про корисні властивості чорниці було відомо давно, але результати нового дослідження довели здатність ягоди надавати позитивну дію на когнітивні навички, повідомляє The Telegraph.

За словами професора Клер Вільямс з Університету Редінга, вперше вдалося помітити благотворний ефект флавоноїдів – рослинних поліфенолів, які містяться в чорниці, на здатність дітей до цілеспрямованої роботи.