У яких продуктах найбільше заліза

Про користь м’яса можна говорити нескінченно довго. Крім почуття насичення, воно дає організму корисні вітаміни і мікроелементи, в тому числі – залізо.

Найбільше заліза міститься в свинячій печінці. У 100 грамах цього продукту міститься до 150 відсотків добової норми. На другому місці – м’ясо кролика. У тих же 100 грамах міститься 30 відсотків добової норми, яка необхідна людині.

Трохи менше заліза міститься в телятині, зате воно засвоюється практично повністю. Також кролятина і телятина по праву вважаються найкориснішим дієтичним м’ясом. У ньому міститься максимальна кількість білка і мінімальне насичення жиром.

Крім того, правильне харчування включає в себе рибну продукцію. Найбільш «залізними» рибами є щука, скумбрія, тунець і окунь. А от інші мешканці морів і річок значно поступаються лідерам. До таких риб відносяться ставрида, короп, судак, лящ, минтай, горбуша і мойва. Велика перевага цих продуктів – навіть при термічній обробці і консервації мікроелементи зберігають свої властивості, тому не поступаються свіжоприготовленим страв.

Овочі містять в собі поживні речовини, мінерали і вітаміни, а також велика кількість клітковини при низькому вмісті жирів. На першому місці за вмістом заліза – топінамбур. На другому місці п’єдесталу спаржа, а на третьому – часник.