Тюленячий жир може стати справжнім порятунком для людей з діабетом 1-го типу

Як передає Zee News, був проведений експеримент, який передбачав споживання кислоти Омега-3 з тюленячого жиру два рази в день протягом року. Виявилося, ця добавка збільшила довжину нервових волокон в рогівці на 29%.

Це прорив в лікуванні діабетичної нейропатії, що представляє собою пошкодження нервів внаслідок діабету. На даний момент немає визнаної терапії, звертаючої назад ці пошкодження. А тюленячому жиру це вдалося зробити. Так як рогівка є скупченням нервових волокон, її відновлення може свідчити про те, що нерви відновлюються і в інших частинах тіла.

Звичайно, таким риб’ячий жир похвалитися не може. Але зате йому під силу захистити мозок від впливу небезпечних токсинів. Риб’ячий жир не впливає на сам нейрогенез (утворення і інтеграцію нових клітин мозку), проте справляє протекторний ефект. На думку дослідників, риб’ячий жир стимулює зону мозку, відповідальну за пам’ять, прийом їжі і навчання. Аналіз 185 наукових робіт, що стосувалися впливу риб’ячого жиру на організм людини, показав: риб’ячий жир активує метаболізм, по суті, перетворюючи будь-яку їжу в низькокалорійну.

Тим часом, відомо, що шкідливі висококалорійні продукти негативним чином втручаються в нейрогенез. А риб’ячий жир нівелює негативний ефект шкідливих продуктів, зокрема, цукру (цукор провокує набір ваги, порушує метаболізм і когнітивні функції). Так мозок отримує захист. Вчені рекомендують щодня споживати риб’ячий жир.