Споживання курячих яєць не небезпечно для серцево-судинної системи

Експерт реабілітує популярний продукт напередодні Великодня.

Існують поширенs переконання про шкоду курячих яєць в якості продукту харчування, так як вони нібито містять багато холестерину – повідомляє преса. Однак, як заявила експерт з харчування з Медичного університету Граца (Австрія) Сандра Холазек, ця думка абсолютно безпідставно.

За словами фахівця, курячі яйця ніяк не можна назвати нездоровим продуктом харчування. Яйця містять високоякісний білок зі збалансованим балансом амінокислот. Жовток містить багато вітамінів, включаючи A, D, E і K, а також мінеральні речовини – зокрема, цинк. При цьому процес приготування не призводить до суттєвих втрат поживних речовин.

Що стосується холестерину, то одне яйце покриває добову потребу дорослої людини, яка становить близько 300 мг. Лецитин, що міститься в яйцях, знижує поглинання холестерину яєць, а фосфоліпіди позитивно позначаються на функціональності «хорошого» холестерину високої щільності. Це сприяє кращому транспорту холестерину в кровоносній системі. Медичними дослідженнями не підтверджений зв’язок між споживанням яєць і коронарними серцевими хворобами.