Солодощі представляють ризик для жіночого здоров’я

У любительок солодкого підвищений ризик виникнення раку матки, повідомили шведські дослідники.

Вчені провели дослідження, в ході якого встановили, що ризик виникнення раку матки підвищується у жінок, якщо вони люблять перекусити солодким 2-3 рази на тиждень, а у тих, хто їсть солодке ще частіше, ризик виникнення раку досягає більш 42%.

Фахівці пояснили, що цукор провокує викид інсуліну, який і стимулює активний ріст клітин слизової оболонки матки. Крім того, підвищується рівень естрогену, чому ріст клітин відбувається неконтрольовано, що є основною характеристикою раку.

Експерти прийшли до висновку, що любительки солодкого, відмовившись від ласощів, подбають не тільки про стрункість своєї фігури, а й про профілактику виникнення раку.