Смажена їжа збільшує ризик розвитку депресії

Смажена їжа збільшує ризик розвитку депресіїВчені Англії проаналізували щоденний раціон харчування близько трьох тисяч чоловік і провели опитування, за результатами якого добровольців розділили на дві групи. У меню однієї групи були присутні різні страви, фрукти і свіжі овочі. А інша група харчувалася добре прожареним м’ясом, солодкими десертами і молочними продуктами підвищеної жирності.

У результаті виявилося, що у людей які вживали смажену їжу, ризик депресії підвищувався до п’ятдесяти восьми відсотків. Учасники, що віддавали перевагу фруктам і свіжим овочам, ризикували душевним здоров’ям на двадцять шість відсотків рідше.

Дієтологи наголошують, що до складу раціону харчування людини обов’язково повинні бути включені фрукти, овочі, а також риба, яка багата поліненасиченими жирними кислотами, стимулюючими діяльність головного мозку.