Складено список з 10 страв, небезпечних для здоров’я серця

Журнал Time склав список з 10 страв, якими можна харчуватися тільки в крайньому випадку, так як вони завдають великої шкоди серцево-судинній системі.
Подалі від свого столу рекомендується тримати гамбургери, оброблене м’ясо і ковбасні вироби, страви глибокої прожарювання, цукерки, безалкогольні напої і підсолоджені соки, солодкі злаки, печиво та випічку, маргарин, піцу і дієтичну газовану воду.

Насичені жири в поєднанні з вуглеводами надають згубний вплив на здоров’я серця. Крім того, ресторани швидкого харчування часто використовують не дуже якісні інгредієнти, а також нездорові методи приготування їжі.

Ковбаси та оброблене м’ясо також небезпечні через вміст насичених жирів. Крім того, в них багато солі. Шість тонких скибочок м’ясних делікатесів можуть містити половину щоденної рекомендованої дози натрію. Цей елемент пов’язаний з підвищенням кров’яного тиску.

Способи, що використовуються для смаження картоплі фрі, курчати і інших закусок, створюють транс-жири, які призводять до підвищення рівня холестерину.

Не менш небезпечною загрозою для серцево-судинної системи є страви з високим вмістом цукру. Цей продукт сприяє зайвій вазі, підвищення холестерину і діабету.

Цукор містять навіть продукти, які вважаються частиною здорової дієти, такі як сухі сніданки.

Піца, як і ковбаса, є лідером у списку «сольових бомб» Американської кардіологічної асоціації. У продуктах, з яких готується піца, містяться насичені жири, натрій і цукор.

Дієтична газована вода безпосередньо пов’язана з розвитком діабету і ожиріння.