Сирна дієта

Дієтичні властивості сиру обумовлені його складом. У сирі міститься до 27% білка, до 50% жиру (в сухій речовині), від 400 до 700 мг мінеральних солей кальцію і фосфору. Такий склад робить сири важливим елементом в харчуванні. Сирна дієта – неабиякий засіб скинути зайві кілограми та поправити здоров’я.

Білок сиру є джерелом незамінних амінокислот, у тому числі і найбільш дефіцитних, що є основним “будівельним матеріалом” організму. Для організму найбільш корисні ті білки, які за змістом амінокислот подібні білкам тканин і органів людини, а білок сиру в основному відповідає цим вимогам.

Винно-сирна дієта

Ця дієта ідеально підійде під час відпустки, тому що з кожним прийомом їжі потрібно буде випивати чверть сухого білого вина. За такий розвантажувальний день можна схуднути на 500 г.

Зразкове меню сирно-винної дієти: 5 разів на день з’їдати 70 г сиру з одним сухим хлібцем, запиваючи 50 мл сухого білого вина. Між кожним прийомом їжі потрібно обов’язково випивайте близько 1 л рідини (води без газів і зеленого чаю).

Ковбасно-сирна дієта

Ковбасно-сирна дієта повинна тривати не більше 10 днів. За цей час можна скинути до 10 кг. За свій суті це варіант білкової дієти, популярної у нас під назвою Кремлівська дієта.

8-00: кава без цукру або з сахарином (можна сухі вершки)
10-00: 1 варене яйце
12-00: 200г нежирної ковбаси
14-00: 100г нежирного сиру
16-00: 250г знежиреного сиру
18-00: склянка нежирного кефіру

Вибирайте молочні продукти з низьким вмістом жиру. Слід вживати сир із вмістом жиру не більше 10-12%.