Шоколад уповільнює старіння

Шоколад уповільнює старіння

Фахівці з Пенсильванського Центру здоров’я і харчування Херші впевнені, що шоколад сприяє уповільненню процесу старіння.

У ході дослідження порівнювалися властивості какао з різними фруктовими порошками. Виявилося, що в шоколаді міститься набагато більше флавонідів і антиоксидантів. За повідомленням доктора Дебри Міллер, какао-боби є суперпродуктом, що забезпечують надходження найважливіших поживних речовин у людський організм.

Флавоноїди та антиоксиданти, які забезпечують антістареющій ефект є природними пігментами рослин, що захищають їх від різних окислювачів. Організм людини не може виробляти флавоноїди і антиоксиданти, тому їх надходження можливо тільки через їжу.

Варто відзначити, що білий шоколад, на відміну від темного шоколаду не містить поліфенолів, так як в його складі відсутня какао.

За словами дієтолога Ерве Роберта, людина не буде повніти від шоколаду, якщо вживати його в помірній кількості. Наприклад, добова норма какао для дитини становить близько десяти грамів, а для дорослої людини від шести до семи грамів. Також шоколад сприяє виробленню організмом ендорфінів, які впливають на центр задоволення в мозку.