Робоче місце може бути причиною нездоров’я і смерті

Масштабне дослідження, проведене в США, показало, що робоче місце людей може таїти в собі загрозу для їх здоров’я, так як часто стає джерелом шкідливої ​​їжі і фактором ожиріння. Дані дослідження були представлені на щорічній конференції Американського товариства харчування, що проходила в Бостоні.

Автори дослідження заявили про те, що їжа, яка виявляється найбільш доступною для людей на їх роботі, суперечить дієтичним рекомендаціям. Зокрема, така їжа містить надмірну кількість солі і вуглеводів і позбавлена ​​багатьох корисних організму компонентів – вітамінів, клітковини.

На користь такої думки говорять дані аналізу особливостей харчування 5 222 працівників. Вчені перевірили, яка їжа і напої купуються в торгових автоматах і столових на місці роботи людей, а також те, яка продукція буває для працівників безкоштовною, і яку їжу пропонують їм на робочих заходах.

Висновки, до яких прийшли дослідники, звучать не надто оптимістично. Проводячи багато годин на роботі, люди їдять нездорову їжу і отримують «порожні» калорії без всякої поживної цінності в занадто великій кількості, щоб це ніяк не відбивалося на їх здоров’я, відзначають вчені. За їх підрахунками, близько чверті людей отримують на роботі майже 1 300 додаткових кілокалорій на тиждень, що призводять до збільшення жирової маси тіла і підвищення рівня холестерину.

«Найбільш поширеною на робочому місці їжею є сендвічі, печиво та тістечка. Потім йдуть насичені цукром і калоріями напої. Також в списку продуктів, які найчастіше вживаються на роботі, виявилися картопля-фрі і піца. В цілому в цьому списку ньому дуже мало продуктів з високою харчовою цінністю для організму », – узагальнили автори дослідження.