Продукти з клітковиною здатні захистити організм від інфекцій

Американські вчені довели, що продукти харчування з високим вмістом клітковини впливають на людський організм.

Після ряду досліджень вчені заявили, що клітковина в повсякденному раціоні здатна допомогти захистити організм від небезпечних інфекцій. Багаті клітковиною продукти допомагають першої лінії кишечника успішно боротися з бактеріями.

В ході експерименту фахівці годували гризунів їжею без клітковини. В результаті тварини швидше заразилися кишковою паличкою, ніж миші, які вживають даний полісахарид.

Результати експерименту можна застосовувати для лікування коліту, при якому запалюється товста кишка. Раціон тісно пов’язаний зі станом слизової оболонки товстої кишки і стійкістю до недугів.
При нестачі клітковини в організмі бактерії починають «пожирати» слизову оболонку, відкриваючи шлях інфекціям.