Продукти з цільнозернових культур зберігають молодість

Продукти з цільнозернових культур зберігають молодістьДослідники США прийшли до висновку, що страви, які приготовлені з цільнозернових продуктів, приносять таку користь для людини, що можна обходитися без будь-яких лікарських препаратів. На думку фахівців з Абердинського університету, рисові і вівсяні каші, цільнозерновий хліб сприяють зниженню ризику розвитку різних порушень серцево-судинної системи, перешкоджають появі інсультів, не гірше ніж традиційні препарати.

У проведеному експерименті брали участь двісті добровольців, одна група вживала цільнозернові продукти три рази на день, а інша не отримувала їх зовсім. Виявилося, що дієта з підвищеним вмістом рослинних і злакових волокон покращує роботу травної системи і сприяє зниженню рівня шкідливого холестерину в крові.

За словами доктора Франка Тиса, у тих добровольців, які вживали злакові, систолічний артеріальний тиск був знижений. У результаті чого було зафіксовано зниження ризику інсульту на двадцять п’ять відсотків, інфаркту на п’ятнадцять відсотків.