Обіди в закладах громадського харчування часто стають причиною отруєнь

Їжа у закладах громадського харчування хоча б раз на день підвищує ризик харчових отруєнь в 7 разів, підрахували американські вчені.

Фахівці вивчили статистику харчових отруєнь в країні за минулий рік. Виявилося, що найбільш часто люди труяться м’ясними стравами. А саме, 45% випадків отруєння пов’язані з вживанням неправильно приготованого м’яса, яке людина їла в ресторані, кафе або закусочної. 35% випадків отруєння викликані вживанням прострочених м’ясних продуктів в тих же закладах громадського харчування. Порушення правил гігієни – посіло третє місце серед причин отруєння.

Медики рекомендують харчуватися їжею, приготовленої вдома, і стежити за терміном придатності продуктів, а в ресторанах швидкого харчування дозволяти собі обідати вкрай рідко, щоб не наражати здоров’я ризику.