Невиспана людина схильна вибирати неправильну їжу

Через недостатню кількість сну може істотно постраждати харчування людини. Як саме, читайте в нашому матеріалі.

Дослідженням в даній області зацікавилися наукові фахівці з Королівського коледжу Лондона. Вони з’ясували, що сон грає істотну роль в режимі харчування людини. Справа в тому, що через недостатню кількість сну людина може робити невірний вибір їжі. Як правило, його починає тягнути на шкідливу їжу, наприклад, фастфуд.

Як пояснили фахівці, сон – це важливий фактор ризику для розвитку деяких захворювань, в тому числі ожиріння і серцево-судинних хвороб. Британські вчені заявили, що при збільшенні тривалості сну на годину це давало зменшення споживання вільних цукрів на 10 грамів. Також в цілому знижувалася споживання вуглеводів.

Експерти провели випробування, в яких задіяли 21 добровольця. Їх сон збільшився на півтори години за ніч, що і порадили учасникам дослідів зробити британські вчені. Також була контрольна група, в якій не змінювалася тривалість сну. Учасники експерименту вели щоденник харчування і сну. Крім того, їм потрібно було носити спеціальний сенсор, за допомогою якого можна було відстежити, скільки люди сплять.

З’ясувалося, що 80 відсотків людей стали більше часу спати. Також у половини на 50 відсотків зросла тривалість сну. Про те, що хороший сон впливав на харчування, сказали щоденники учасників. Добровольці з контрольної групи не відчували таких змін.