Неправильне харчування – одна з причин депресії

Нове дослідження, проведене в Університеті Дікина, показало, що неправильне харчування збільшує ймовірність розвитку депресії. А здорове харчування може позбавити від цього психічного розладу. У дослідженні взяли участь 67 чоловік з помірною та важкою депресією, розповідає Science World Report.

Добровольців розділили на дві групи. Перша група не харчувалася правильно, але отримувала соціальну підтримку. Другу групу попросили дотримуватися модифікованої Середземноморської дієти з високим вмістом фруктів, овочів і нежирного м’яса. Дослідження показало, що рівень депресії знизився більше ніж у 30% учасників з другої групи і тільки у 8% добровольців з першої.

Фахівці рекомендують людям дотримуватися вищезгаданої дієти. Вони додають: відомо, що жінки, які їдять більше або менше червоного м’яса, ніж рекомендується, частіше страждають від депресії і тривожних розладів у порівнянні з тими, хто вживає рекомендовану норму червоного м’яса. Це м’ясо багате цинком, залізом і вітаміном B12, що знижують ризик депресії.

Доктор Дрю Ремсі з Колумбійського університету вважає, що результати заслуговують на увагу. За його словами, у людей, що вживають багато фастфуду, ризик розвитку депресії підвищений на 60-80%. Середземноморська дієта зменшує ризик даного психічного розладу на 60-80%. Крім того, ця дієта захищає від деменції.