Названі продукти, що запобігають розвитку раку

Англійські вчені визначили, дієта з вмістом яких продуктів допомагає знизити ризики розвитку колоректального раку.
Вчені з британського Інституту Бабрахама виявили, що ДНК в тканинах товстої кишки містить багато гістонів, які відповідають за активність генів – їх активацію і вимикання. При цьому важливу роль відіграють коротколанцюгові жирні кислоти. Вони підвищують рівень гістонів і зменшують кількість білка HDAC2. Зі змістом останнього фахівці пов’язують розвиток онкологічних захворювань, передає портал ScienceDaily.

За словами вчених коротколанцюгові жирні кислоти і гістони добре позначаються на здатності організму боротися з різними інфекціями. Крім того, вони надають позитивний вплив на стійкість до раку.

Відзначається, що організм виробляє коротколанцюгові жирні кислоти під час ферментирование харчових волокон, що містяться в овочах, фруктах, крупах. На думку вчених, завдяки вживанню продуктів, які містять велику кількість клітковини, в організмі виробляється багато КЖК. Це допомагає знизити ймовірність розвитку раку.