Названі 5 продуктів, які варто виключити з раціону після 40 років

Вчені назвали продукти, які необхідно виключити з раціону після досягнення 40-річного віку.
Фахівці виявили, що цукор негативно впливає на судини, серце, імунітет і гормони. А недавно експерти з США встановили, що люди старше 45 років, які вживали щодня понад 700 грамів солодких напоїв, частіше вмирали від серцево-судинних захворювань.

Також фахівці радять виключити з раціону вироби з білої муки. Це пояснюється тим, що вона містить багато непотрібного крохмалю, а той в організмі легко розщеплюється до глюкози і швидко піднімає цукор в крові.

Давно доведено, що надлишок солі негативно впливає на серцево-судинну систему, провокуючи гіпертонію і інсульт. Варто зазначити, що солі багато в шпроти, тушонці, ковбасі, шинці, соусах і кетчупу. Тому потрібно обмежити вживання і цих продуктів.

Проблеми з серцем можуть спровокувати продукти, в яких високий вміст трансжирів. Головний їх джерело – маргарин, який практично завжди кладуть в кондитерські вироби і випічку.

Крім цього, вчені розповіли, чим небезпечне червоне м’ясо. У ньому містяться фосфати, що заважають засвоєнню кальцію, а це може привести до такого захворювання, як остеопороз.