Надлишок солі в їжі призводить до неалкогольнго ожиріння печінки

Експерти з США і Венесуели знайшли причину появи ожиріння, неалкогольної жирової хвороби печінки і резистентності до інсуліну у людини.
Виявляється, розвитку вищевказаних недуг сприяє надлишок солі, що вживається разом з їжею.

Високі дози солі активують синтез фруктози в печінці, що веде до резистентності до лептину. Це гормон регулює енергетичний обмін в організмі.

В ході дослідження, проведеного на лабораторних гризунах, експерти встановили, що в результаті попадання надлишкової кількості фруктози у мишей розвивається метаболічний синдром, що провокує появу НЖБП печінки.

До слова, фруктоза потрапляє в організм не тільки ззовні, а може утворюватися з глюкози за допомогою ферменту альдозоредуктази.

Щоб уникнути негативних наслідків, дієтологи радять з’їдати не більше шести грамів солі в день.