М’язова маса захищає від виникнення діабету

Чим більше м’язова маса в людини, тим нижче ризик розвитку стійкості організму до інсуліну, головному попередникові діабету 2 типу, вважають британські дослідники.

У ході попередніх досліджень вчені з’ясували, що дуже низька м’язова маса – фактор високого ризику виникнення стійкості організму до інсуліну. Проте до цих пір жодне дослідження не вивчало те, до чого б призвело збільшення маси м’язів у людей, незалежно від повноти.

Вчені провели дослідження, в ході якого встановили, що незалежно від контролю змін у розмірі талії або індексі маси тіла, також необхідно контролювати загальну м’язову масу в організмі.

Експерти планують проведення подальших досліджень з метою з’ясування природи і тривалості втручань, здійснюючи які, можна значно поліпшити чутливість до інсуліну та метаболізм глюкози у людей з діабетом.