Горіхи і жирна морська риба роблять благотворний вплив на зір людини. У цих продуктах містяться омега-кислоти, які захищають очі від ретинопатії і дегенерації макули, що призводять до сліпоти, а також сприяють поліпшенню чутливості до інсуліну.
За результатами досліджень, проведених на піддослідних мишах, з’ясувалося, що омега-3 жирні кислоти беруть участь в регулюванні росту кровоносних судин в очах.
Для того щоб людина відчула на собі терапевтична дія омега-3 жирних кислот, в щоденному раціоні харчування повинне бути присутнім близько 2-4 грам цих речовин.
У досить великій кількості ці кислоти міститися в морській рибі, горіхах, в олії лляної і конопляного насіння, в кедровому і рапсовій олії, а також у зелених листових овочах.