Новини

Морепродукти зберігають зір

Морепродукти зберігають зірУ рамках проведеного дослідження фахівці вивчали дані більше двох тисяч учасників віком від шістдесяти п’яти до вісімдесяти чотирьох років. Добровольці відповідали на питання анкети, пов’язані з їх харчуванням протягом року, особливий акцент при цьому приділивши морепродуктів. Після цього все добровольці проходили огляд у офтальмолога. Аналізи одержаних результатів показали, що більше шістдесяти відсотків випробовуваних з важким діагнозом, а саме деградацією жовтої плями, набагато рідше за інших їли морепродукти. Вживання в їжу молюсків або риби хоча б один раз за сім днів знижувало ризик розвитку такого захворювання.

Звичайно ж, дана хвороба пов’язана не лише з харчуванням людей, тут роль грають і шкідливі звички, і генетика, і гіпертонія, то є цілий набір факторів. Але факт залишається фактом: поліненасичені жирні кислоти (омега-3) грають важливу роль у збереженні зору.