Морепродукти зберігають зір

Морепродукти зберігають зірУ рамках проведеного дослідження фахівці вивчали дані більше двох тисяч учасників віком від шістдесяти п’яти до вісімдесяти чотирьох років. Добровольці відповідали на питання анкети, пов’язані з їх харчуванням протягом року, особливий акцент при цьому приділивши морепродуктів. Після цього все добровольці проходили огляд у офтальмолога. Аналізи одержаних результатів показали, що більше шістдесяти відсотків випробовуваних з важким діагнозом, а саме деградацією жовтої плями, набагато рідше за інших їли морепродукти. Вживання в їжу молюсків або риби хоча б один раз за сім днів знижувало ризик розвитку такого захворювання.

Звичайно ж, дана хвороба пов’язана не лише з харчуванням людей, тут роль грають і шкідливі звички, і генетика, і гіпертонія, то є цілий набір факторів. Але факт залишається фактом: поліненасичені жирні кислоти (омега-3) грають важливу роль у збереженні зору.