Медики розповіли про користь соди для нирок

Американські дослідники розповіли про те, що вживання харчової соди зменшує запалення при аутоімунних хворобах, наприклад, таких, як ревматоїдний артрит.
Лікарі з Медичного коледжу штату Джорджія (США) довели, що харчова сода сприяє тому, що в організмі виробляється велика кількість шлункової кислоти. Вона вбиває патогенні клітини, тим самим допомагаючи травленню, повідомляє MedicalXpress.

Медики припускають, що вживання соди знижує навантаження на селезінку, яка не готує захисну імунну відповідь. Таким чином зменшується кількість макрофагів М1. Йдеться про імунних клітинах, які провокують запальні реакції. Крім того, збільшується число протизапальних клітин М2. Це підтвердилося після того, як вчені провели досліди на мишах, які вживали розчин харчової соди.

За словами дослідників, такий самий спосіб сода впливає на нирки.

Було відзначено, що при захворюваннях нирок кров в організмі людини може сильно окислюватися. Це збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних недуг і остеопорозу. Сода уповільнює процес окисляемости крові. Крім того, вона уповільнює розвиток хвороби нирок.