Макарони не призводять до збільшення ваги

Вчені завдяки дослідженню встановили, що вживання макаронних виробів насправді може навіть призводити до втрати зайвих кілограмів.
Канадські вчені проаналізували 30 досліджень, в яких були задіяні 2500 чоловік. Всі ці люди отримували більшу частину вуглеводів з макаронних виробів. Учасники дослідження вживали макарони три рази в тиждень. За один раз вони з’їдали в середньому близько половини чашки середнього розміру, повідомляє EurekaAlert.

За підсумками тримісячного експерименту з’ясувалося, що добровольці схудли в середньому на 500 грамів.

Медики вважають, що макарони при поєднанні із збалансованою дієтою не сприяють набору ваги і появи жирових відкладень. На думку вчених, це пояснюється тим, що цей продукт має низький глікемічний індекс.

Таким чином, фахівці прийшли до висновку, що насправді при вживанні макаронних виробів можна схуднути.