Курячі жовтки зміцнюють серцево-судинну систему

Курячі жовтки зміцнюють серцево-судинну систему

Яєчні жовтки курячих яєць сприяють зниженню ризику виникнення серцево-судинних захворювань і раку завдяки вмісту в них антиоксидантів, вважають американські дослідники з університету Альберти.

Учені в ході дослідження встановили, що в жовтках яєць курей виявлені амінокислоти триптофан і тирозин. Ці речовини дуже корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Фахівці стверджують, що по антиоксидантним властивостям 2 сирих жовтка можна порівняти з 25 р. журавлини.

Однак експерти попереджають, що якщо жовтки яєць піддають термічній обробці – варять або смажать, корисні показники знижуються приблизно вдвічі. Крім того, відомо, що входить до складу яєць лецитин зміцнює пам’ять і живить мозок.