Користь Омега-3 для серця спростована

Вченими були проаналізовані 79 наукових робіт про вплив жирних кислот омега-3 на серцево-судинну систему. Ці речовини прийнято вважати вкрай корисними, але дослідники стверджують: підтвердження їх користь вони не знайшли.

Фахівці Cochrane Library, роботі яких присвячена публікація в виданні The Guardian, вивчили ефекти від вживання добавок з жирними кислотами омега-3 і порівняли їх з показниками людей, які їх не вживали. Користі від омега-3 вони не виявили.

За їх словами, тільки альфа-ліноленова кислота (один з видів омега3 жирних кислот), яка присутня в волоських горіхах, показала незначне поліпшення параметрів роботи серця. Риб’ячий жир (в ньому міститься ейкозапентаєнова кислота) і зовсім виявився марним для серцево-судинної системи.

«Випробування кінця 80 – початку 90 років створили стереотип, ніби жирні кислоти омега-3 знижують ризик інфаркту. Але жодне дослідження з тих пір не довело це твердження наочно», – повідомила в зв’язку з цим куратор проекту, доктор Лі Хупер з Університету Східної Англії.

Але чи означає це, що і жирна риба, так палко звеличувана за її корисність, насправді не так вже й хороша? Вчені аргументують: в рибі міститься багато інших корисних інгредієнтів, таких як йод, кальцій і вітамін D, – тому є її потрібно.

К слову, если Вам понадобился колхицин купить его Вы можете в интернет-магазине по ссылке.